Duomarkis och Pergola

För den som vill ha en stabil markis till sin uteplats. Markisen har stödben i framkant, men kan även monteras på en befintlig inglasad uteplats för ett effektiv solskydd. 

Pergola markis från Borås Solskydd.jpf

Funderar du på att köpa duo- eller pergolamarkis?

Med en duomarkis, ofta kallad dubbelmarkis, eller pergolamarkis ges du möjlighet att maximera din uteplats. Dessa moderna takmarkiser suddar ut gränsen mellan utomhus och inomhus. En pergola- och en dubbelmarkis kan vara både fristående markiser och monterade mot en vägg, vilket gör att de kan ta alla uteplatser till nästa nivå.

 

Vi på Borås solskydd hjälper dig genom hela resan – från att hitta rätt pergola- eller dubbelmarkis till installation.

 

Pergolamarkis möjliggör ett extra rum utomhus

Med en pergola ges du möjlighet att skapa en fristående oas på din uteplats. En pergola har traditionellt sett inget tak, men genom att montera en takmarkis kan du enkelt skapa ett extra rum utomhus.

 

En pergolamarkis kan du få som en fristående markis och monteras då mellan fyra stödben över pergolan. Ställningen är stabil och tål starka vindar, samtidigt som den har en estetiskt tilltalande design. En pergolamarkis kan också monteras mot en vägg. I dessa fall förvaras markisen i en kassett som är fäst i väggen. Väven fälls sedan ut via skenor från kassetten till de två stödbenen i fram.

 

Har du ett inglasat uterum? Även i dessa fall kan en pergolamarkis vara den perfekta lösningen. För maximalt solskydd kan markisen monteras både som takmarkis och för väggarna.

 

Dubbelmarkis – en fristående takmarkis på din uteplats

En dubbelmarkis består av en stabil ställning som kan vara flyttbar eller förankrad i marken. Denna ställning placeras, till skillnad från en pergolamarkis, i mitten av ytan du vill täcka av. Uppepå ställningen installeras två markiser som från dess kassetter fälls ut åt olika håll, vilket ger dig en fristående markis med stor täckyta.

 

Pergola- och dubbelmarkis för alla väder

En pergolamarkis och en dubbelmarkis kan innebära flertalet fördelar. Du kan skärma av din uteplats från sol under heta dagar, men samtidigt hålla temperaturen behaglig när kvällen kommer. Genom att välja en vattentät väv ser markisen även till att skydda dig och ditt sällskap från regn, så att ni kan sitta utomhus även då vädret inte är på humör.

 

I Sverige är vädret som bekant inte alltid att lita på. Oavsett om du bor i Kinna eller Fristad är skiftande väderförhållanden ett vanligt förekommande inslag. Med en pergolamarkis från oss behöver du inte oroa dig när vädret slår om. Samtliga komponenter i våra solskydd är anpassade efter den skandinaviska marknaden. Du kan därför vara säker på att din pergola- eller dubbelmarkis klarar av allt från regn till strålande sol.

Takmarkis med eller utan motor

Självfallet kan du själv välja hur du vill manövrera din takmarkis. Både pergolamarkisen och dubbelmarkisen går att fälla in och ut manuellt med hjälp av vev. Vill du hellre ha en automatisk lösning? Då kan du välja en takmarkis med motor, som du enkelt manövrerar med hjälp av en fjärrkontroll.

 

Mätning, montering och installation i hela Borås och Sjuhärad

Hos oss på Borås solskydd får du hjälp genom hela resan av att köpa solskydd. Vi utför inledande mätning för att se vilken pergola- eller dubbelmarkis som passar bäst för dig. Därefter genomför vi montering och installation av ditt solskydd – på villor och uteplatser i orter runt om Borås.

 

Om olyckan är framme och din markis drabbas av skador eller slitage kan du vara lugn – vi hjälper dig med reparationer med.