top of page
Blå himmel med sol och moln

Solfilm med nanoteknik

Prestigeserien från 3M är ett sortiment med premium solskyddsfilmer som använder banbrytande metallfri nanoteknik. Som resultat ger detta en bra värmereduktion och låg reflektivitet. Sikten genom fönstret påverkas inte vare sig dag eller natt.

Montera solfilm till dina fönster för behagligt inomhusklimat

Skärma av solens strålar, minska insynen och håll temperaturen nere. Solfilm är en effektiv och stilren lösning när strålarna ligger på dina fönster. Solskyddsfilm kan monteras på allt från fasad- och takfönster till skylt- och kontorsfönster. 

 

Funderar du på att montera solfilm till dina fönster? Hos oss på Borås Solskydd hittar du färdigskuren fönsterfilm från 3M Prestige-sortimentet, som använder sig av banbrytande metallfri nanoteknik för bästa möjliga resultat. 

Vi monterar solskyddsfilm i hela Sjuhäradsbygden 

 

Hos oss på Borås Solskydd hittar du färdigskuren solfilm i olika toningar och färger. Du väljer själv om du vill ha en transparent lösning eller en högreflekterande sådan. När du bestämt dig hjälper vi dig självklart att montera din fönsterfilm. Vi erbjuder montering av solfilm i Alingsås, Borås, Ulricehamn, Kinna, Sjömarken, Bollebygd, Brämhult, Sandhult, med omnejd.

Stor kommersiell byggnad men fönster som är täckta av solfilm

3M™ Prestige Solskyddsfilm / Fönsterfolie med NANO TEKNIK

Prestigeserien är ett sortiment med premium-solskyddsfilmer som använder banbrytande metallfri nanoteknik. Som resultat ger detta en bra värmereduktion och låg reflektivitet. Sikten genom fönstret påverkas inte vare sig dag eller natt.
 

 • Avsevärd värmereduktion ger energibesparingar.

 • Upp till 97 % av solens infraröda strålar stoppas vilket ger högre komfort och skydd.

 • Hög visuell sikt, transparens på fönsterfolien hjälper till att bevara husets originalutseende.

 • Högt ljusgenomsläpp.

 • Metallfri film betyder inga signalstörningar, ingen kantförsegling i vertikala applikationer och ingen risk för korrosion.

 • Minskar luftkonditions-användning för bättre ekonomi.

 • Svalare inomhusklimat under sommarmånaderna och mindre värmeförlust under vintern.

 • Perfekt för takfönster, skyltfönster, kontorsfönster mm.

 • Hård och vattenavvisande beläggning håller utsidan av fönstret renare.

 • Minskar risken för värmesprickor.

 • Solfilmen blockera upp till 99,9 % av skadlig blekande ultraviolett (UV) strålning, Förhindrar blekning av textiler, golv, tavlor och andra värdefulla ting.

 • Minskar risken för flygande glassplitter.

Solfilm till kontor, hus och övriga fastigheter

Solfilmer stoppar reflexerna enkelt och effektivt samtidigt som du får ett bra skydd mot sol, värme och insyn. ​En effektiv användning av 3M solfilm på fönster kan minska solvärmen med upp till 77 % samt minska beroendet av luftkonditionering, värme, persienner och belysning, vilket ger en effektivare temperaturreglering. Inomhusklimatet blir på så sätt svalare och bekvämare, samtidigt som det bidrar till en minskad energiförbrukning.

Solfilm med värmeavvisande egenskaper bidrar till att byggnader förbrukar mindre energi, genom att hålla interiörens temperatur mer kontrollerbar och stabil. På så sätt blir inomhusklimatet svalare, bekvämare och energieffektivt.

3M solfilmer för fönster är en energisparande produkt och finns i allt från helt transparenta lösningar till högreflekterande filmer i olika toningar och färger.

Solskyddsfilm ger behaglig temperatur – sommar som vinter

 

De flesta svenskar passar på att njuta lite extra när solen är framme, men en klarblå himmel är inte alltid uppskattat. När solens strålar lyser in i hemmet eller kontoret kan temperaturen snabbt bli obehagligt hög.  

 

Med solskyddsfilm till dina fönster stoppar du solens strålar innan de når dig och dina rum. På så sätt kan du hålla nere temperaturen under de varmaste sommardagarna. Faktum är att solfilm kan minska solvärmen med hela 77%. Detta innebär minskat behov av luftkonditionering, och i sin tur lägre kostnader för att hålla temperaturen låg. 

 

När klimatet slår om och kylan kryper fram fungerar solskyddet precis lika praktiskt, då filmen ser till att hålla inne den behagliga temperaturen och minska värmeförlusten. 

Solljus som lyser upp insidan av ett hus genom ett fönster
Lägenhetshus med fönster som är behandlade med fönsterfolie

Solfilm för din egen och rummens hälsa 

Solskyddsfilm är inte bara positivt för hemmets temperatur, utan även för dess hälsa. Solstrålar som ligger på hela dagarna kan snabbt orsaka blekning av golv, väggar, möbler och tavlor. Detta problem elimineras helt och hållet av filmen som skyddar ditt hem. 

 

Att solen inte tar sig in i rummen innebär dessutom att du undviker den skadliga aspekten av solljuset. Filmen kan nämligen blockera upp till 99,9% av solens UV-strålning. 

 

Låg reflektering vid starkt solljus 

För mycket solinsläpp kan även orsaka en del praktiska problem. Vi vet alla hur svårt det är att se vad som utspelar sig på tv- eller datorskärmen när för starkt ljus riktas mot den. Därav är solfilm en bra lösning för såväl hemmet där man vill se på tv som kontoret där man vill kunna jobba ostört. 

 

Fönsterfilmen minskar insläppet av strålarna, men det innebär inte att rummet blir mörkt. Du kan själv välja mellan solskyddsfilmer med olika grad av ljusinsläpp. 

 

Minska insynen med fönsterfilm 

Med hjälp av fönsterfilm håller du inte bara ute solens strålar, utan ser även till att minska insynen för förbipasserande. Du själv behöver dock inte göra någon uppoffring – sikten ut genom fönstret påverkas varken i dagsljus eller under natten. 

 

Film som håller fönsterna rena

 

Är du trött på regn och annat som smutsar ner dina fönster? Våra fönsterfilmer består av hård och vattenavvisande beläggning. På så sätt håller sig fönsternas utsida renare längre. 

 

Därav ger fönsterfilmen endast positiv effekt för utsidan av ditt hem. I övrigt ser vi till att filmen inte syns över huvud taget, då den monteras sömlöst längs kanterna av fönstret. 

Anchor 1
bottom of page