top of page
Vertikala fönstermarkiser som sitter på en stor lägenhetsbyggnad

Vertikalmarkiser

Screenmarkiser / Vertikalmarkiser är en stilren och smart lösning när du vill skärma av solen utan att solavskärmningen ska synas alltför mycket på fasaden. 

 

Tester visar att screenmarkiser är en av de effektivaste produkterna när det kommer till att hålla nere temperaturen inomhus.

Vertikalmarkiser som passar omgivningen

När du ska välja vertikalmarkiser är vävens färg även det något du vill se över en extra gång. Eftersom din zip screen blir en integrerad del av fasaden vill du se till att färgen matchar sin omgivning – för att din screenmarkis ska bli så estetiskt tilltalande som den kan vara. Hos oss på Borås solskydd kan du välja mellan flertalet färger, och självklart hjälper vi dig att hitta rätt.

Close up bild av en vertikal fönstermarkis i solljus
Vertikalmarkis som täcker hela fönstret från Borås Solskydd

ZIP-SCREEN R95

Vertikalmarkis som täcker hela fönstret. Försedd med blixtlåsfunktion och urfasad kassett.

Zip screen markis från Borås Solskydd

PS31 Zip screen 90

Populärt val där man vill ha ett diskret solskydd, men ändå ett effektivt solskydd.

Close up bild av en vertikal fönstermarkis i solljus

ZIP-SCREEN VS Z

Vertikalmarkis som täcker hela fönstret. Försedd med blixtlåsfunktion och urfasad kassett.

Vi installerar vertikalmarkiser i allt från Borås till hela Sjuhärad

Vi på Borås solskydd hjälper dig från första tanke. Du får professionell hjälp i allt från inledande mätning till montering och installation av din vertikalmarkis. Vi monterar solskydd på villor i Borås, men också i närliggande orter.

 

Med en vertikalmarkis från oss kan du vara säker på att ditt solskydd är snyggt, praktiskt och håller hög kvalitet. Om slitage eller skada skulle uppstå ser vi till att reparera din screenmarkis, så den blir som ny igen.

Stark screenmarkis som tål skiftande väder

 

Oavsett vilken vertikalmarkis och väv du väljer kan du vara säker på att ditt solskydd är slitstarkt och håller hög kvalitet. Samtliga våra solskydd är anpassade efter den skandinaviska marknaden. Detta innebär att våra vertikalmarkiser klarar av de skiftande väderförhållanden de kan tänkas utsättas för i Borås med omnejd.

Vertikalmarkiser installerade av Borås Solskydd
Mörkgrå vertikalmarkis som skyddar en inglasad altan från direkt solljus

Zip screen med praktisk och transparent väv

Markisväv är alltid en viktig del av ditt solskydd, men kanske lite extra viktigt vad gäller vertikalmarkiser. Här finns flertalet valmöjligheter beroende på hur du vill använda din zip screen. Du kan bland annat välja mellan flertalet nivåer av transparens.

 

En vertikalmarkis med transparent väv innebär flertalet fördelar, så som:

 

  • Du håller nere temperaturen i ditt hem, eftersom markisen
    bryter solens strålar innan de når fönstret

  • Du skyddar möbler, tavlor och golv från solblekning

  • Du släpper in ljus i ditt hem även när markisen är nedfälld

  • Även i nedfällt läge kan du se ut genom fönstret

  • Insyn från utsidan begränsas kraftigt

Vertikalmarkis med kassett

 

Vill du vara säker på att din zip screen håller sig hel och ren är vertikalmarkis med kassett en bra lösning. I uppfällt läge förvaras markisen i en kassett, dit regn och rusk inte når.

Vertikalmarkis med motor – en komfortabel lösning

 

Den som eftersöker komfort kan välja en vertikalmarkis med motor. Genom en motoriserad screenmarkis slipper du veva ditt solskydd upp och ner för hand, utan kan sköta allt med hjälp av en fjärrkontroll.

 

Du kan även låta din zip screen styras med hjälp av sensorer. På så sätt anpassar markisen sitt läge efter väder och vind, utan att du behöver göra något själv. En sensorstyrd vertikalmarkis innebär ofta längre livslängd då dess komponenter inte utsätts för samma belastning.

Anchor 1
bottom of page